Tennisschool Manon Jonker JRT TC’91 Stadshagen Open – 16 tot en met 22 juli

TC’91 stadshagen organiseert dit jaar voor de allereerste keer een jeugdranglijst toernooi gecombineerd met een open jeugdtoernooi voor jongens en meisjes in
verschillende categorieën. Het toernooi wordt gespeeld van maandag 16 juli tot en met zondag 22 juli, dit is voor veel kinderen de laatste schoolweek.

Je kunt je inschrijven op mijnknltb.toernooi.nl, inschrijven kan tot 6 juli 16:00 uur. Zorg dus dat je je op tijd inschrijft. De kosten zijn € 5,– per speler per onderdeel. Tijdens het toernooi zullen er diverse leuke activiteiten plaatsvinden. Op vrijdagavond is er een spetterende feestavond.

JRT*

JRT* staat voor Jeugd Ranglijst Toernooi met één ster. Door het spelen van JRT toernooien kun je ranking punten verdienen. De resultaten van JRT wedstrijden tellen natuurlijk ook gewoon mee voor je speelsterkte. Wij organiseren een JRT* toernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën t/m 12 en t/m 14. Je kunt enkelen en dubbelen.

Open Jeugdtoernooi
Het open jeugdtoernooi is voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 17. De categorieën zijn onderverdeeld in groen 8 t/m 14, geel 10-14 en 11-17.
Je kunt enkelen en dubbelen. Het onderdeel 8-14 (groen) is een gemengd onderdeel, jongens als meisjes spelen tegen elkaar, zowel in de enkel als de dubbel, er wordt gespeeld met groene ballen. In de categorieën 10-14 en 11-17 (geel) wordt gespeeld met gele ballen.

Wat is het verschil tussen het JRT* en het Open Jeugdtoernooi?
Er zijn niet zo veel verschillen. De wedstrijden worden op dezelfde manier gespeeld. Het belangrijkste verschil is dat het tennisniveau van kinderen die meedoen aan een JRT* vaak iets hoger is dan dat van kinderen die meedoen aan een Open Jeugdtoernooi.

Handig om te weten:

• Je kunt aan maximaal 2 onderdelen meedoen.
  • Schrijf je je in voor een JRT* enkelspel onderdeel en wil je ook in het Open Jeugdtoernooi meedoen aan een enkelspel onderdeel? Dan kan dat. Schrijf je dan wel 1 categorie hoger in.

Een voorbeeld: Je schrijft je voor het JRT* in voor de categorie ME 13-14 en je wilt ook enkelen in het Open Jeugdtoernooi. Kies dan bij het Open Jeugdtoernooi de categorie ME 11-17 jaar. Voor het dubbelspel geldt deze regel niet.

Meer informatie en vragen
Meer informatie is te vinden in de ‘bijzondere toernooibepalingen’ op mijnknltb.toernooi.nl. Als je vragen hebt, kun je een email sturen naar jrtjeugdtoernooi.tc91stadshagen@gmail.com.