//
Bardienst – Instructies

Bardienst – Instructies

Vanaf heden kan er ook met de KNLTB-pas worden betaald, lees hier de instructie!

Openen en afsluiten
  • Sleutels: Aan de sleutelbos zit een rechthoekige sleutel voor het openen van de kantine- en de terrasdeur. De andere sleutel is voor het kunnen afsluiten van de buitendeur (bij de magneetkaartlezer).
  • Spelerspas: Normaal gesproken is het deurbeveiligingssysteem (toegangscontrole) in werking en kan de buitendeur alleen worden geopend door de spelerspas door de magneetlezer te halen (vergeet je pas dus niet!).
  • Toegangscontrole: Graag de toegangscontrole buiten werking stellen door het kleine sleuteltje met gele balletje (hangt in de keuken aan het sleutelrek) in het groene kastje (binnen naast de buitendeur) te steken en een kwartslag naar rechts te draaien. Bij het afsluiten van het gebouw aan het eind van de bardienst mag dit sleuteltje blijven zitten! Degene die ’s morgens het park opent, haalt het sleuteltje er weer uit.
  • Alarmsysteem: Het alarmsysteem is uitgeschakeld bij binnenkomst. Bij het afsluiten van het gebouw aan het eind van de bardienst moet het alarm worden ingeschakeld (zie instructies bij deur; let op pieptoon en kijk op display) en de buitendeur op slot worden gedraaid.
  • Deuren: Zorg dat alle deuren worden afgesloten: terrasdeur, draaideur baan 1 t/m 3, kantinedeur, buitendeur en tenslotte beide toegangshekken.
Het kassysteem:
  • De instructies voor het bedienen van het kassasysteem staan op een A4-tje, dat hangt boven de koffiekopjes.
  • Kasboek: Het kasboek is een groene map die meestal bovenop de plank staat. Hierin wordt de omzet en de namen van de aanwezige vrijwilliger(s) bijgehouden. Alle aanwezige vrijwilligers dienen het kasboek te tekenen!!
  • Geld: Al het papiergeld en muntgeld (muv €0,05, €0,02 en €0,01) dient aan het begin en eind van de dienst te worden geteld. Het begin- en eindbedrag graag noteren in het kasboek (groene map) bij de juiste datum en de behaalde omzet uitrekenen en ook noteren.Drinken en eten
  • Consumpties: Barvrijwilligers mogen onbeperkt koffie en thee en gratis 2 andere consumpties nemen. Al deze consumpties dienen wel in het kasboek te worden genoteerd achter “niet afgerekend”. In dat vakje noteert u ook de consumpties van bestuurs- en commissievergaderingen.
  • Bijvullen: Graag na afloop de koelkasten weer bijvullen met flessen blikjes, zodat de volgende bardienst de beschikking heeft over goed gekoelde drankjes. Ook graag de koelkast in de keuken weer aanvullen.
  • Bier: Nieuwe biervaten liggen in de speciale koelkast in het achterste opslaghok. Af- en aansluiten van de vaten gaat als volgt: kraantjes dichtdraaien, hendel ontgrendelen door omhoog te halen en van vat af te draaien, van nieuw vat dop eraf halen en hendel in omgekeerde volgorde weer aansluiten. Het lege vat mag in het achterst hok worden neergezet.
  • Snacks: Voor de meeste snacks is er uitleg aanwezig in de keuken. Wanneer de frituur aangaat (knop draaien naar 180°C), de linkse gebruiken voor bitterballen e.d. en de rechtste voor patat. Vergeet niet de afzuigkap aan te zetten op stand….
  • Snoepgoed: Voorraad van snoepgoed (snoepzakjes, mars, chips e.d.) is te vinden in het achterste opslaghok.
Tips and tricks:
  • Bardienst afronden: De reguliere bardienst duurt tot 23:00 uur. Om deze eindtijd te halen, neem dan vanaf circa 22:15 uur geen keukenbestellingen meer op, zodat de keuken kan worden schoongemaakt. Kondig rond 22:40 uur de laatste ronde aan (afhankelijk van drukte), maak de tafeltjes en bar schoon, maak de kassa op en vul het kasboek in.
  • Bonnetjes: Laat consumpties niet opschrijven, maar reken direct af! Alleen tijdens de voorjaarscompetitie en bij het klaverjassen (’s winters) worden consumpties genoteerd op een team-bon.
  • Gepast geld: Vraag zoveel mogelijk om gepast geld, zodat het kleingeld niet te snel opraakt.Schoonmaken: Denk ook aan het leeghalen en schoonmaken van de tafels tussendoor (ook buiten) en vervang indien nodig de vuilniszakken. In de keuken hangt een lijst met schoonmaaktaken die extra kunnen worden gedaan om de kantine zo schoon mogelijk te houden.
Bardienstcommissie in geval van nood of dringende vragen: