//
Vacature – Uitbreiding PR & Sponsorcommissie met twee nieuwe commissieleden

Uitbreiding PR & Sponsorcommissie met twee nieuwe commissieleden

Het public relations – en sponsorbeleid van TC’91 Stadshagen is erop gericht om plaatselijke en regionale bedrijven exposure en meerwaarde te bieden door positieve naamsbekendheid, reclameborden en winddoeken langs de banen en actieve betrokkenheid bij de door TC’91 Stadshagen georganiseerde evenementen.

Om dit optimaal te realiseren vergt dit tijd en vasthoudendheid en is een uitbreiding van de PR & Sponsorcommissie met twee enthousiaste en gemotiveerde commissieleden noodzakelijk.

 PR & Sponsorcommissie

De PR & Sponsorcommissie is verantwoordelijk voor het verwerven van inkomsten uit sponsoring, fondsen en subsidies voor TC’91 Stadshagen. De commissie legt contacten met potentiële sponsoren en onderhoudt contacten met bestaande sponsoren. Doel is de verkoop van advertenties en reclameborden, – winddoeken of eventueel realiseren van bijdragen in natura.

Tevens behartigt de commissie de belangen van sponsoren in overeenstemming met de verenigingsbelangen en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het public relations beleid.

De commissie bestaat momenteel uit drie vrijwilligers, waarvan één voorzitter. De commissie valt rechtstreeks onder het bestuur en is middels de voorzitter van de commissie (Bert Wieten) vertegenwoordigd in het bestuur.

 Werkzaamheden

 • Breidt het sponsorbestand uit door actief op zoek te gaan naar sponsoren
 • Onderhoudt contact met bestaande sponsoren en investeert in de relatie met sponsoren door het organiseren van diverse evenementen
 • Denkt mee en geeft vorm en uitvoering aan het public relations – en sponsorbeleid
 • Vertegenwoordigd inhoudelijk de vereniging in externe communicatie
 • Bepaalt sponsoruitingen in overleg met de Communicatie Commissie
 • Houdt nauw contact met de andere commissies inzake sponsoring en fondsenwerving
 • Stelt een (kort) jaarverslag op met kengetallen over de sponsoring activiteiten

Tijdsbesteding

Het actief zoeken naar potentiële sponsoren en uitbreiding van de communicatie dient verder te worden opgepakt. De tijdsinvestering is een inschatting op basis van het bestaande sponsoren bestand en de verwachting van het aantal nieuwe sponsoren in het komende jaar. Dit zal neerkomen op ongeveer 10 uur per maand. Piekmomenten (mogelijk bij de organisatie van een evenement) en de vergaderingen zijn niet meegenomen in de inschatting.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar gezellige en gemotiveerde commissieleden, die zich goed kunnen vinden in het volgende profiel:

 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en bent assertief
 • Je bent commercieel, representatief en enthousiast
 • Je beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen
 • Je hebt goede organisatorische vaardigheden
 • Ervaring met acquisitie, sponsorwerving en onderhandelingen is een pré
 • Hebt een sterk (zakelijk) netwerk in de omgeving van Zwolle

Heb je interesse?

Wil jij je graag vrijwillig inzetten voor onze sportieve en gezellige vereniging? Past bovenstaande bij je en vind je het leuk om een steentje bij te dragen aan het exploitatieresultaat van onze vereniging? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje met je korte motivatie naar bestuur@tc91stadshagen.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Bert Wieten op telefoonnummer 038-4212128 of mail kl.wieten@home.nl.