Competitie – Reglement Groene competitie

Competitie Reglement TC ’91 Stadshagen

Wanneer je competitie gaat spelen voor TC ’91 Stadshagen moet er aan de volgende regels worden gehouden:

• De speeldagen voor de Groene Competitie staan op de website onder speeldagen.
  • Iedereen die zich voor de voorjaarscompetitie heeft opgegeven moet ook 7 competitiedagen aanwezig zijn, of moet dit af stemmen met zijn teamgenoten.
  • Er mag geen verhindering worden opgegeven, tenzij je zelf voor een gelijkwaardige invaller zorgt.
  • Je moet je opgeven voor 6 december 2018 m.v. een volledig ingevuld formulier op de website.
  • Jeugdleden moeten voor akkoord tekenen samen met de ouders.
  • Iedereen moet zich door middel van het competitie inschrijfformulier individueel voor de competitie opgeven. Er zal vervolgens gekeken worden naar een zover mogelijk passend team.
  • Het is daarnaast NIET mogelijk om je met een team op te geven!
  • De vereniging beschikt over alle competitieplaatsen. Een competitieteam heeft dus nooit verworven rechten ten aanzien van een competitieklasse of een verkregen promotie. Bij het bepalen van de volgorde van competitieteams wordt het competitiereglement van de KNLTB als leidend genomen. De volgorde van de competitieteams wordt bepaald op basis van de gemiddelde speelsterktes van de eindejaar ranking in de enkel en dubbel van alle teamleden. In uitzonderingsgevallen kan hiervan afgeweken worden, ter beoordeling aan de competitieleider.
  • Wanneer je je hebt opgegeven en na 7 januari 2019 weer afmeld, dan zijn mogelijke consequenties zoals bijvoorbeeld kosten van de vereniging of een boete van de KNLTB voor eigen rekening. Bij afmeldingen van spelers na deze datum wordt er door de vereniging altijd kosten in rekening gebracht van 20 euro per persoon.
  • Bij ‘te’ veel inschrijvingen, de definitieve teamindeling, en/ of overige speelsterkte en competitiezaken zal de jeugdcommissie van TC’91 Stadshagen beslissen.
  • Selectieteams worden door de jeugdcommissie in samenspraak met de trainers bepaald en ingedeeld.
  • Je moet KNLTB lid zijn. De contributie moet betaald zijn voor 1 april 2019.
  • Gepaste tenniskleding en schoeisel is verplicht.
  • Tijdens de competitie moet je je op en naast de baan correct gedragen, om de verenigingsnaam hoog te houden. Hierop kan door de jeugdcommissie of door de verenigingscompetitieleiders worden ingegrepen. Tijdens de competitiebijeenkomst wordt dit inhoudelijk toegelicht.
  • Mogelijke boetes die worden uitgedeeld als gevolg van bijvoorbeeld incompleetheid van een team of niet komen opdagen worden aan het betreffende teams doorbelast, tenzij competitieleider hiervoor goedkeuring heeft verleend.
  • Alle overige en afwijkende competitiezaken zijn ter beoordeling aan de competitieleider.

Uitleg Groene Competitie

• Een ploeg bestaat uit minimaal 4 spelers en een maximum van 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Zorg dat er voldoende invallers zijn, zodat uitval of verhindering van spelers kan worden opgevangen.
  • Kinderen zijn van geboortejaar 2009 t/m 2007 (10 t/m 12 jaar) en hebben het niveau Groen. In uitzonderlijke gevallen (i.o.m. tennisleraar), als het kind echt nog niet de vaardigheid heeft voor niveau geel, mogen de kinderen max. 2 jaar te oud zijn (t/m 2005). Of als het kind erg getalenteerd is en niveau oranje is ontgroeid, mag het max. 2 jaar te jong zijn (vanaf 2011).
  • Er kan worden ingeschreven voor Groen 1 (G1, de beteren) of Groen 2 (G2). Alle kinderen binnen de ploeg dienen dezelfde jeugdspeelsterkte te hebben. (Bij TC’ 91 zal de Tennisschool bepalen of uw kind in G1 of G2 hoort).
  • Er wordt met Groene ballen gespeeld.
  • Er worden per competitiewedstrijd 4 enkelspelen gespeeld en 2 dubbels.
  • Aanvangstijd is variabel tussen 8.30 en 12.00 uur. De thuisploeg bepaalt de aanvangstijd.
  • Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Wanneer een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten).
  • Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast.
  • De ploegen dienen te worden begeleid door personen die op de hoogte zijn van de reglementen en de puntentelling.