//
Competitie – reglementen

Competitie reglement 2018

Indien u competitie gaat spelen/speelt voor TC ’91 Stadshagen dan dient u zich aan de volgende regels te houden:

Er wordt gespeeld van 5 april tot en met 4 juni 2018 (en inhaaldagen in de periode 10 mei tot en met 11 juni), zie het kopje speeldagen en inhaaldagen op de website.

Eenieder die zich voor de voorjaarscompetitie heeft opgegeven dient ook 7 competitiedagen aanwezig te zijn, of dient dit af te stemmen met zijn of haar teamgenoten.

Er mag geen verhindering worden opgegeven, tenzij jij zelf en met toestemming van de VCL voor een gelijkwaardige invaller zorgt. Indien niet overlegd is met de VCL zijn eventuele gevolgen m.b.t. speelgerechtigdheid, verkeerde samenstelling en daaruit voortvloeiende sancties toe te schrijven aan het team.

Jij moet je opgeven voor 25 november 2017 d.m.v. dit inschrijfformulier in te vullen via de website.

Bij voorkeur schrijft de aanvoer van ieder team het gehele team in één keer in. Indien jij als individu nog geen team hebt, schrijf jij je in als individu. Er zal vervolgens gekeken worden naar een zover mogelijk passend team.

Inschrijven als team heeft voorkeur, met daarbij genoteerd het team/de teamleden van voorkeur, zodat dit de indeling kan bevorderen. Dit betekent echter niet dat een volledig opgegeven team vaststaat!

Voor jeugdcompetitie geldt dat teams worden samengesteld in overleg met de trainers en de jeugd- en technische commissies. Het samenstellen van jeugdteams gaat in overleg met de ouders. Er wordt gekeken naar een zo goed mogelijke balans tussen sterkte en plezier.

De vereniging beschikt over alle competitieplaatsen. Een competitieteam heeft dus nooit verworven rechten ten aanzien van een competitieklasse of een verkregen promotie. Bij het bepalen van de volgorde van competitieteams wordt het competitiereglement van de KNLTB als leidend genomen. De volgorde van de competitieteams wordt bepaald op basis van de gemiddelde speelsterktes van de eindejaar rating in de enkel en dubbel van alle teamleden. Hierbij wordt door de competitieleider ook gekeken naar de gemiddelde rating op basis van de actuele rating op maandag 28 november 2017. In uitzonderingsgevallen kan hiervan afgeweken worden, bijvoorbeeld bij zeer grote verschillen tussen gemiddelde op basis van actuele rating en eindejaar rating, ter beoordeling aan de competitieleider en in overleg met de betreffende teams.

Indien er meer dan 20 teams op de zaterdagcompetitie worden aangemeld, zal er mogelijk worden uitgeweken naar andere parken. De KNLTB-competitieplanning voorziet niet in een dynamisch systeem, dit betekent dat vrijwel altijd dezelfde teams tegelijk uit of thuis spelen. Met als resultaat dat het voorkomt dat indien je 3 thuiswedstrijden speelt je ook één wedstrijd op een ander ‘thuis’ park speelt indien dit van toepassing is.

Indien u zich heeft opgegeven en na 12 december 2017 weer afmeldt, dan zijn mogelijke consequenties zoals bijvoorbeeld kosten van de vereniging of een boete van de KNLTB voor eigen rekening. Bij afmeldingen van spelers na deze datum worden er door de vereniging altijd kosten in rekening gebracht van 20 euro per persoon.

U speelt verplicht met KNLTB goedgekeurde ballen, aangeschaft door de club. Deze ballen dienen betaald te worden door het team voor de aanvoerdersavond in maart 2018. Bedragen liggen rond de

8/9 euro per 3 ballen blik. Op de zaterdag worden er maximaal 8 blikken afgenomen en op de zondag worden er maximaal 16 blikken afgenomen. De teambijdrage inclusief het bedrag voor het aantal ballen wordt per automatische incasso geïncasseerd bij de aanvoerder. Alle jeugdleden die meedoen aan een jeugdcompetitie betalen per persoon 20 euro. Indien leden meedoen aan een senioren competitie dan wordt ook de senioren competitiebijdrage in rekening gebracht.

Het bedrag van de mogelijke bardienst afkoop per persoon dient voor de aanvoerdersavond betaald te zijn. Het bedrag van de mogelijke afkoop wordt inclusief de teambijdrage en aanschaf van de ballen per automatische incasso geïncasseerd bij de aanvoerder. Niet komen opdagen voor een bardienst betekent automatisch dat er 20 euro geïncasseerd wordt.

De teambijdrage per team is vastgesteld op 60 euro.

Bij ‘te’ veel inschrijvingen, de definitieve teamindeling, en/ of overige speelsterkte en competitiezaken zal de technische commissie van TC’91 Stadshagen beslissen in overleg met de betrokkenen.

U dient KNLTB lid te zijn. De contributie moet betaald zijn voor 1 april 2016. Voor nieuwe leden die competitie willen spelen geldt dat zij minimaal 3 weken voor de begin van de competitie ingeschreven moeten zijn bij TC’91 Stadshagen. Overige situaties vinden altijd in overleg plaats.

Gepaste tenniskleding en schoeisel is verplicht. TC’91 Stadshagen gaat voor de voorjaarscompetitie van 2018 teamkleding beschikbaar stellen die competitieteams kunnen afnemen.

Tijdens de competitie dient u zich op en naast de baan correct te gedragen, teneinde de verenigingsnaam hoog te houden. Hierop kan door de technische commissie of door de verenigingscompetitieleiders worden ingegrepen. Tijdens de competitie- c.q. aanvoerdersavond wordt dit inhoudelijk toegelicht.

Mogelijke boetes die worden uitgedeeld ten gevolge van bijvoorbeeld incompleetheid van een team of niet komen opdagen worden aan het betreffende team doorbelast, tenzij de competitieleider hiervoor goedkeuring heeft verleend.

Alle overige en afwijkende competitiezaken zijn ter beoordeling aan de verenigingscompetitieleider (VCL).

Inloopspreekuur Fysiotherapie Gezondheidshuis

Fysiotherapie Gezondheidshuis heeft een tweewekelijks inloopspreekuur op de dinsdagavonden van 20.00 – 21.00 uur in het clubhuis van TC’91. Op de website van het Gezondheidshuis staan de actuele data vermeld van het inloopspreekuur, dit is veelal gecombineerd met de warm welkom avonden voor nieuwe leden.

Daarnaast zijn fysiotherapeuten van Fysiotherapie Gezondheidshuis aanwezig tijdens meerdere toernooiweken in het jaar.

Precieze invulling daarvan melden wij op onze website.
https://www.gezondheidshuisstadshagen.nl/zorgaanbod/fysiotherapie/tc-91

Laatste berichten

Mail problemen en migratie TC91 mail op donderdag 28 oktober
oktober 24, 2021
Door Frank Overgoor
Tennissen in je eigen wijk! – Zaterdag 4 september Open Dag bij TC’91 Stadshagen
augustus 31, 2021
Door Frank Overgoor
Extra service voor de leden
augustus 18, 2021
Door Frank Overgoor
Ik wil tennis(lessen) proberen
juli 3, 2021
Door Frank Overgoor
Update Juni 2021 – Inloopspreekuren Fysiotherapie Gezondheidshuis Stadshagen
juni 22, 2021
Door Mischa
Corona Update vanaf 26 januari: Kantine weer open tot 22:00 en FTO mag weer!
januari 14, 2022
Door Frank Overgoor
Doe jij ook mee met de Gratis Online Pubquiz?
mei 24, 2021
Door beheer
Lesrooster Tennisschool kilian bekend
april 2, 2021
Door beheer
Kom tennissen bij TC’91 Stadshagen en profiteer nu van de voorjaarsactie!
maart 18, 2021
Door Frank Overgoor
Inschrijving zomer lessen mogelijk
maart 6, 2021
Door Frank Overgoor
Racket laten bespannen?
januari 11, 2021
Door Mischa
Salland Zorgverzekeringen Aanbieding
november 22, 2020
Door beheer
Nieuwsbrief juni 2020
juni 30, 2020
Door Mischa
Extra Update Corona
maart 15, 2020
Door Mischa
Update Corona
maart 12, 2020
Door Mischa
Banen Beperkt beschikbaar
maart 8, 2020
Door Mischa
Woordje van de voorzitter
januari 17, 2020
Door Mischa
Jeugd voorjaarcompetitie 2020: Geef je op!
december 11, 2019
Door Mischa
Salland Clubactie 2020
december 7, 2019
Door Mischa
Daluren rittenkaart
november 18, 2019
Door Mischa
Geen tennisles tijdens schoolvakanties
oktober 21, 2019
Door Mischa
Paard Veulen Toernooi op zondag 3 november
oktober 19, 2019
Door Mischa
Indeling Tennislessen winter 2019-2020
oktober 6, 2019
Door Mischa
Inschrijven Winter lessen mogelijk
september 15, 2019
Door Mischa
Zomerlessen hervat in week 35
augustus 26, 2019
Door Mischa
Clubkampioenschappen TC91 – Schrijf je nog snel in!
augustus 20, 2019
Door Mischa
TC’91 Stadshagen organiseert van 15 tot en met 21 juli 2019 het Tennisschool Manon Jonker Brons TC’91 Stadshagen Open
april 19, 2019
Door Mischa
Fysiotherapie Gezondheidshuis Stadshagen
mei 23, 2018
Door Mischa

Onze Sponsors

Rikels-slaapexperts
Salland
TVM
Racket Service Stadshagen
J.J. Meijer Assurantien
Westera Accountancy
G&N Recycling
Schreuder
Bas Autowas
Keizer Garantiemakelaars
Tennisschool Kilian
Verhoek
Verberg Financiele Dienstverlening