//
Competitie – senioren

Voorjaarscompetitie 2015

De voorjaarscompetitie bij T.C. ’91 Stadshagen is altijd een van de gezelligste evenementen van het jaar. Op de donderdagochtend, zaterdagmiddag en zondag is het park gevuld met competitiespelers en aanhang. De Landelijke Competitie 2015 en de Regiocompetitie Noordoost 2015 wordt gespeeld vanaf 2 april tot en met 31 mei. Omdat het animo voor de zaterdagmiddag competitie zo groot is huren wij ook tennisbanen bij KJLTC uit Kampen.

Tijdens de zaterdagmiddag en zondag competitie zijn alle tennisbanen bezet. Vrij tennissen zit er op deze momenten dan ook niet in. Uiteraard is iedereen welkom om de thuis spelende teams aan te moedigen. Omdat vooral de zaterdag competitie een dag vullend programma is wordt er gezorgd voor een warm buffet tegen een schappelijke prijs. Tijdens de competitieweekenden liggen er verspreid in de kantine competitiebulletins waarin je de meest actuele informatie leest over gespeelde wedstrijden, speelprogramma, competitiestanden en opmerkelijke feiten.

Op donderdag hebben wij één heren 50+ team, op de zaterdagmiddag 24 teams en op zondag 7 teams. Van 10 jarige talenten tot vergevorderde senioren. In totaal doen er dit jaar 168 competitiespelers mee aan de voorjaarscompetitie.

Reglementen (alleen voor leden)

Indien men competitie gaat spelen voor TC ’91 Stadshagen dient men zich aan de volgende regels te houden:

 • Er wordt gespeeld van 2 april tot en met 1 juni 2015, zie bijgevoegde competitiedata / speelschema.
 • Een ieder die zich voor de voorjaarscompetitie heeft opgegeven dient ook 7 competitiedagen aanwezig te zijn, of dient dit af te stemmen met zijn teamgenoten.
 • Er mag geen verhindering worden opgegeven, tenzij u zelf voor een gelijkwaardige invaller zorgt.
 • U moet zich opgeven voor 24 november 2014 d.m.v. dit inschrijfformulier.
 • Iedereen moet zich door middel van het competitie inschrijfformulier individueel voor de competitie opgeven. Er zal vervolgens gekeken worden naar een zover mogelijk passend team.
 • Het is daarnaast mogelijk om u met een team op te geven, met daarbij genoteerd het team/ de teamleden van voorkeur, zodat dit de indeling kan bevorderen. Dit betekent echter niet dat een volledig opgegeven team vaststaat!
 • De vereniging beschikt over alle competitieplaatsen. Een competitieteam heeft dus nooit verworven rechten ten aanzien van een competitieklasse of een verkregen promotie. Bij het bepalen van de volgorde van competitieteams wordt het competitiereglement van de KNLTB als leidend genomen. De volgorde van de competitieteams wordt bepaald op basis van de gemiddelde speelsterktes van de eindejaar ranking in de enkel en dubbel van alle teamleden. In uitzonderingsgevallen kan hiervan afgeweken worden, ter beoordeling aan de competitieleider.
 • Indien er meer dan 20 teams op de zaterdagcompetitie worden aangemeld, zal er mogelijk worden uitgeweken naar andere parken. De teams die tijdens de competitie 4 thuiswedstrijden krijgen toegewezen, gaan voor op teams die 3 ronden thuisspelen, en spelen dan zeker 1 ronde buiten ons park. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat teams met 3 thuiswedstrijden ook één wedstrijd op een ander park spelen.
 • Indien u zich heeft opgegeven en na 16 december 2014 weer afmeldt, dan zijn mogelijke consequenties zoals bijvoorbeeld kosten van de vereniging of een boete van de KNLTB voor eigen rekening. Bij afmeldingen van spelers na deze datum worden er door de vereniging altijd kosten in rekening gebracht van 20 euro per persoon.
 • U speelt verplicht met KNLTB goedgekeurde ballen, aangeschaft door de club. Deze ballen dienen betaald te worden door het team voor de aanvoerdersavond in maart 2015. Bedragen liggen rond de 8/9 euro per blik. Op de zaterdag worden er maximaal 8 blikken afgenomen en op de zondag worden er maximaal 16 blikken afgenomen. De teambijdrage inclusief het bedrag voor het aantal ballen wordt per automatische incasso geïncasseerd bij de aanvoerder.
 • Het bedrag van de mogelijke afkoop per persoon dient voor de aanvoerdersavond betaald te zijn. Het bedrag van de mogelijke afkoop wordt inclusief de teambijdrage en aanschaf van de ballen per automatische incasso geïncasseerd bij de aanvoerder. Niet komen opdagen voor een bardienst betekent automatisch dat er €20 geïncasseerd wordt.
 • Bij ‘te’ veel inschrijvingen, de definitieve teamindeling, en/ of overige speelsterkte en competitiezaken zal de technische commissie van TC’91 Stadshagen beslissen.
 • U dient KNLTB lid te zijn. De contributie moet betaald zijn voor 1 april 2015. Voor nieuwe leden die competitie willen spelen dient het lidmaatschap inschrijvingsformulier uiterlijk 16 december 2014 ingeleverd te zijn bij de ledenadministratie. Overige situaties vinden altijd in overleg plaats.
 • Gepaste tenniskleding en schoeisel is verplicht.
 • Tijdens de competitie dient u zich op en naast de baan correct te gedragen, teneinde de verenigingsnaam hoog te houden. Hierop kan door de technische commissie of door de verenigingscompetitieleiders worden ingegrepen. Tijdens de competitie- c.q. aanvoerdersavond wordt dit inhoudelijk toegelicht.
 • Mogelijke boetes die worden uitgedeeld ten gevolge van bijvoorbeeld incompleetheid van een team of niet komen opdagen worden aan het betreffende team doorbelast, tenzij de competitieleider hiervoor goedkeuring heeft verleend.
 • Alle overige en afwijkende competitiezaken zijn ter beoordeling aan de competitieleider.

Speeldagen en inhaaldagen

Speeldagen
SPEELDAGEN
Week 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Maandag 6-apr 13-apr 20-apr 4-mei 11-mei 18-mei 1-jun
Dinsdag 7-apr 14-apr 21-apr 28-apr 12-mei 19-mei 26-mei
Woensdag 8-apr 15-apr 22-apr 29-apr 13-mei 20-mei 27-mei
Donderdag 2-apr 9-apr 16-apr 23-apr 30-apr 21-mei 28-mei
Vrijdag 3-apr 10-apr 17-apr 24-apr 1-mei 15-mei 29-mei
Zaterdag 4-apr 11-apr 18-apr 25-apr 9-mei 16-mei 30-mei
Zondag 6-apr 12-apr 19-apr 26-apr 10-mei 17-mei 31-mei
Inhaaldagen
INHAALDAGEN
Week 20 21 22 23 24
 Maandag  14-mei 25-mei 8-jun
 Dinsdag  14-mei 25-mei  2-jun
 Woensdag  14-mei 25-mei  3-jun
 Donderdag  14-mei 25-mei  4-jun
 Vrijdag  14-mei  22-mei  5-jun
 Zaterdag  14-mei  23-mei  6-jun
 Zondag
Datums landskampioenschappen landelijke competitie
 • 13 jun
 • 14 juni
Datums landskampioenschappen voor regiokampioenen senioren
 • Voorronde: 13 juni
 • Finale: 20 en 21 juni
Feestdagen
 • Pasen: 5 en 6 april
 • Koningsdag: 27 april
 • Hemelvaart: 14 mei
 • Pinksteren: 24 en 25 mei

Donderdag regiocompetitie Noordoost 2015

Zaterdag Regiocompetitie Noordoost 2015

Zondag KNLTB Landelijke competitie 2015

Toss

Toss-tennis zijn wekelijks ‘georganiseerde’ tennisochtenden en –avonden waaraan eenieder (dus ook leden die nog niet zo lang spelen) mee kan doen. Je hoeft je hiervoor niet op te geven, maar kunt (zonder tennispartner) op de hiervoor gestelde tijden komen.
Afhankelijk van de deelname wordt er normaliter in wedstrijden van ongeveer een half uur in wisselende samenstellingen gespeeld. Doel van toss-tennis is om eens tegen andere leden te spelen en eens wat andere leden te leren kennen. Voor dit laatste kun je uiteraard gebruik maken van de gastvrijheid van de kantine om eens even na te kletsen met toss-deelnemers of anderen.

Tijden

De toss-tijden zijn op maandagavond van 19.00 tot 23.00 uur en op vrijdagavond van 19.00 uur tot 23.00 uur voor alle leden.
Op de woensdagochtend worden door de dames de banen gebruikt tussen ongeveer 9.30 uur en 12.00 uur.

Aantal Banen

In het baan en parkreglement is opgenomen dat de maandagavond toss maximaal over vier banen beschikt. De vrijdagavond toss heeft bij voldoende deelname recht op alle beschikbare banen (naast de trainingsbanen). De damestoss kan dit op de woensdagochtend zelf bepalen aan de hand van de hoeveelheid deelnemers.

Periode

Vanaf begin april tot en met medio oktober. In de winter vindt er geen officiële toss plaats!

Toernooien

Naast de voorjaarscompetitie en de clubgebonden activiteiten organiseert T.C. ’91 Stadshagen ook meerdere KNLTB goedgekeurde tennistoernooien. Door de verschillende toernooicommissies worden er dan ontzettend leuke en sportieve toernooien opgezet. In 2015 zijn er 3 open toernooien gepland voor senioren:

 • Week 12: Stadshagen Blessed Generation Dubbeltoernooi 2015
 • Week 28: Wensink Aangenaam Stadshagen Open 2015
 • Week 40: Stadshagen 25+ en 40+ Dubbeltoernooi 2015

Naast de open toernooien voor iedereen die lid is bij de KNLTB zijn er ook de clubkampioenschappen. Strijden om de eer van clubkampioen in de verschillende enkel, dubbel en mix categorieën staat altijd garant voor spektakel en vooral veel spelplezier. De Clubkampioenschappen zijn gepland op:

 • Week 36: Clubkampioenschappen Senioren T.C. ’91 Stadshagen

Daarnaast is T.C. ’91 Stadshagen ook betrokken bij de organisatie van de Zwolse Masters. De Zwolse Masters is het toernooi waarbij er gespeeld wordt op alle Zwolse tennisparken en waaraan alleen Zwolse tennissers mogen deelnemen. Op de doordeweekse dagen wordt er gespeeld op verschillende parken en het finale weekend vind plaats op één park. Dit jaar organiseren wij het finale weekend van de Zwolse Masters 2015:

 • Week 38: Zwolse Masters 2015 (Finale weekend bij T.C. ’91 Stadshagen)

Inloopspreekuur Fysiotherapie Gezondheidshuis

Fysiotherapie Gezondheidshuis heeft een tweewekelijks inloopspreekuur op de dinsdagavonden van 20.00 – 21.00 uur in het clubhuis van TC’91. Op de website van het Gezondheidshuis staan de actuele data vermeld van het inloopspreekuur, dit is veelal gecombineerd met de warm welkom avonden voor nieuwe leden.

Daarnaast zijn fysiotherapeuten van Fysiotherapie Gezondheidshuis aanwezig tijdens meerdere toernooiweken in het jaar.

Precieze invulling daarvan melden wij op onze website.
https://www.gezondheidshuisstadshagen.nl/zorgaanbod/fysiotherapie/tc-91

Laatste berichten

Mail problemen en migratie TC91 mail op donderdag 28 oktober
October 24, 2021
Door Frank Overgoor
Tennissen in je eigen wijk! – Zaterdag 4 september Open Dag bij TC’91 Stadshagen
August 31, 2021
Door Frank Overgoor
Extra service voor de leden
August 18, 2021
Door Frank Overgoor
Ik wil tennis(lessen) proberen
July 3, 2021
Door Frank Overgoor
Update Juni 2021 – Inloopspreekuren Fysiotherapie Gezondheidshuis Stadshagen
June 22, 2021
Door Mischa
Kerstklaverjassen 2021 op vrijdag 17 december
October 30, 2021
Door Frank Overgoor
Doe jij ook mee met de Gratis Online Pubquiz?
May 24, 2021
Door beheer
Lesrooster Tennisschool kilian bekend
April 2, 2021
Door beheer
Kom tennissen bij TC’91 Stadshagen en profiteer nu van de voorjaarsactie!
March 18, 2021
Door Frank Overgoor
Inschrijving zomer lessen mogelijk
March 6, 2021
Door Frank Overgoor
Racket laten bespannen?
January 11, 2021
Door Mischa
Salland Zorgverzekeringen Aanbieding
November 22, 2020
Door beheer
Nieuwsbrief juni 2020
June 30, 2020
Door Mischa
Extra Update Corona
March 15, 2020
Door Mischa
Update Corona
March 12, 2020
Door Mischa
Banen Beperkt beschikbaar
March 8, 2020
Door Mischa
Woordje van de voorzitter
January 17, 2020
Door Mischa
Jeugd voorjaarcompetitie 2020: Geef je op!
December 11, 2019
Door Mischa
Salland Clubactie 2020
December 7, 2019
Door Mischa
Daluren rittenkaart
November 18, 2019
Door Mischa
Geen tennisles tijdens schoolvakanties
October 21, 2019
Door Mischa
Paard Veulen Toernooi op zondag 3 november
October 19, 2019
Door Mischa
Indeling Tennislessen winter 2019-2020
October 6, 2019
Door Mischa
Inschrijven Winter lessen mogelijk
September 15, 2019
Door Mischa
Zomerlessen hervat in week 35
August 26, 2019
Door Mischa
Clubkampioenschappen TC91 – Schrijf je nog snel in!
August 20, 2019
Door Mischa
TC’91 Stadshagen organiseert van 15 tot en met 21 juli 2019 het Tennisschool Manon Jonker Brons TC’91 Stadshagen Open
April 19, 2019
Door Mischa
Fysiotherapie Gezondheidshuis Stadshagen
May 23, 2018
Door Mischa

Onze Sponsors

Keizer Garantiemakelaars
Schreuder
Tennisschool Kilian
Restaurant Minoyu
J.J. Meijer Assurantien
PV accountants
G&N Recycling
Verberg Financiele Dienstverlening
Rikels-slaapexperts
Westera Accountancy
Salland
Racket Service Stadshagen
Bas Autowas