Uitgelicht

Info inschrijving competitie voorjaar 2017 jeugd categorie Rood, Oranje en Groen

Beste Jeugdleden in de categorie Rood, Oranje en Groen,

De inschrijving voor de voorjaarsperiode Tenniskids World Tour rood & oranje en de Groene voorjaarscompetitie gaat weer beginnen. In deze mail staat het volgende beschreven:

• Wijzigingen in competitie
  • Speeldata competitie World Tour rood & oranje en Groene voorjaarscompetitie
  • Inschrijfformulieren competitie World Tour rood & oranje en Groene voorjaarscompetitie

Wijzigingen in competitie

Aankomend voorjaar zijn er een aantal wijzigingen door de KNLTB doorgevoerd, dus lees deze mail goed door. De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

• Wijzigingen in leeftijdsgroepen kleuren;
  • Wijzigingen in speeldag Groene voorjaarscompetitie;
  • Wijzigingen in grootte van de teams;
  • Wijzigingen in telling Oranje-wedstrijden.

Wijzigingen in leeftijdsgroepen kleuren

Per 1 januari gelden de leeftijdsgrenzen van rood, oranje en groen als adviesrichtlijnen. Een wijziging ten opzichte van voorgaande jaren is dat de leeftijdsgroepen een marge krijgen van twee jaar. Onderstaande leeftijdsindeling wordt gehanteerd bij alle KNLTB-wedstrijden en is geldig voor heel het kalenderjaar 2017 (1 januari-31 december).

De leeftijdsgrenzen van de categorieën rood, oranje en groen blijven bestaan, maar worden adviesrichtlijnen met een marge van twee jaar. De KNLTB benadrukt het belang om de leeftijdsgrenzen aan te houden. In uitzonderlijke gevallen kan een tennisleraar er voor kiezen om van de marge gebruik te maken. Kinderen hebben hiermee de mogelijkheid om langer in een bepaalde kleur te spelen of juist uit te komen in een hogere categorie als dit beter bij hen past.

Wijzigingen in speeldag Groene voorjaarscompetitie

Vanaf het voorjaar 2017 worden, op uitdrukkelijk verzoek van de tennismarkt, ook de speelronden in de Groene competitie op zondag gehouden. In de praktijk bleek de woensdagmiddag vanwege maatschappelijke veranderingen niet altijd een even geschikt moment voor kinderen en ouders. Met name door de komst van continuroosters op basisscholen en andere activiteiten van kinderen kregen steeds meer clubs problemen om teams op de been te krijgen (en te houden) op de woensdagmiddag. Daarnaast zijn kinderen vanuit de World Tour gewend op zondag te spelen. Vanaf 2017 hoeven zij voor groen niet om te schakelen naar de woensdag, om vervolgens weer terug te gaan naar zondag als zij in geel gaan spelen.

Wijzigingen in grootte van de teams

Het maximum aantal spelers in één team wordt vanaf 1 januari 2017 kleiner. Kleinere teams verminderen de vrijblijvendheid en vergroten het teamgevoel. Ook worden clubs gestimuleerd om meer op het niveau van de tennissers te letten door teams met spelers van gelijk niveau samen te stellen. Elk team uit de categorieën rood, oranje en groen mag in 2017 maximaal uit zes tennissers bestaan. Voor rood is het minimum één speler in een team, oranje dient tenminste twee spelers te bevatten. Voor groen is het minimum aantal vier spelers.

Wijzigingen in telling Oranje-wedstrijden

De huidige telling in oranje, twee gewonnen tiebreaks tot 7 punten, komt te vervallen en wordt vervangen door het spelen van 5 games, inclusief BPS (Beslissend Punt Systeem). In toenemende mate hebben we vernomen dat de tiebreak telling in de praktijk, zeker voor dubbels, te lastig is voor kinderen. Daarnaast horen we ook van ouders en begeleiders dat zij moeite hebben om de kinderen bij de tiebreak te begeleiden. Daarom is besloten om vanaf 2017 in oranje 5 games te spelen. Zo houd je altijd een winnaar en wordt in een dubbel door iedereen minimaal 1 keer geserveerd.

Speeldata competitie World Tour rood & oranje en Groene voorjaarscompetitie

Speeldag

Rood / Oranje

Groen

1e speeldag

Zondag 19 maart 2017 (Periode 1)

Zondag 9 april 2017

2e speeldag

Zondag 26 maart 2017 (Periode 1)

Maandag 17 april 2017 (2e paasdag)

3e speeldag

Zondag 2 april 2017 (Periode 1)

Zondag 30 april 2017

4e speeldag

Zondag 16 april 2017 (1e paasdag)

Zondag 7 mei 2017

5e speeldag

Zondag 11 juni 2017 (Periode 2)

Zondag 14 mei 2017

6e speeldag

Zondag 18 juni 2017 (Periode 2)

Zondag 21 mei 2017

7e speeldag

Zondag 25 juni 2017 (Periode 2)

Zondag 28 mei 2017

Landelijk Tenniskids Feest

1 + 2 juli 2017 (KNLTB)

Inhaaldagen:
Zondag 23 april 2017
Donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag)
Maandag 5 juni 2017 (2e Pinksterdag)
Zondag 11 juni 2017

Of zo mogelijk eerder dan inhaaldag

Vanaf maandag 14 november zal de tennistrainer de inschrijfformulieren uitdelen aan de jeugdleden.
Maar jullie kunnen ook het inschrijfformulier via onderstaande link downloaden.
Inschrijfformulier World Tour rood & oranje –  klik hier
Inschrijfformulier World Tour Groene voorjaarscompetitie – klik hier

LET OP:

• Ieder jeugdlid schrijft zich individueel in! Trainer en jeugdcommissie bepalen formatie teams
  • Zonder hulp van ouders kan de competitie voor de jeugd niet doorgaan! Wij rekenen op uw hulp.
  • Inschrijven kan tot en met vrijdag 9 december 2016
  • Lever je inschrijfformulier in bij je trainer of mail het naar Jeugdcommissie@tc91stadshagen.nl

Jeugdleden die in de geel categorie vallen (11-14 jaar), kunnen zich via de website van TC’91 Stadshagen opgeven of contact opnemen met Diederik (06-13602089) via mailadres technischecommissie@tc91stadshagen.nl

Voor vragen kunnen jullie terecht bij Jeanette van Tarel (06-19558388) of Mechel Dil (06-13551874)

Veel plezier met inschrijven!

De Jeugdcommissie

Onze Sponsors