//
u leest...

Nieuws

Nieuwsbrief juni 2020

Beste Leden,Ouders

In deze nieuwsbrief informeren we je allereerst over de opening van het clubhuis en het terras per 1 juli. Verder kijken we terug naar de actie van wijzijntennis.nl en de opnames van RTV Oost afgelopen maandag. Als laatste kijken we vooruit naar de zomervakantie en de najaars competitie.

Opening clubhuis en terras

Vanaf 1 juli mag het clubhuis weer open en kunnen we elkaar weer ontmoeten op het terras. We hebben hiervoor een protocol opgesteld. Dit protocol is goedgekeurd door de gemeente. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat we veilig en verantwoord open kunnen. We maken dit mogelijk door de volgende richtlijnen te volgen:

–       We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM -> blijf thuis bij klachten en laat je testen, was je handen, vermijd drukte en houdt 1,5 meter afstand van elkaar (buiten rally’s op de baan).

–       Het clubhuis blijft zo veel mogelijk dicht, het terras is wel geopend voor drankjes.

–       Het nummer van de baan waar je op hebt gespeeld is ook je tafelnummer. Blijf zo veel mogelijk zitten, ga niet schuiven met stoelen. De plek waar de stoelen moeten staan is gemarkeerd op de grond. Maximaal 4 personen per tafel en houdt te allen tijden 1,5 meter afstand.

–       Je kunt na het tennissen een uur gebruik maken de tafel. Heeft er na jou niemand anders op de baan gespeeld of willen zij niet gebruik maken van het terras, dan kun je blijven zitten

–       Het terras is geopend van maandag t/m vrijdag van 19:30 – 23:00 uur. Een planning voor de weekenden volgt.

–       Drankjes kun je bestellen bij de ingang van het clubhuis aan de terraszijde. We hebben een draadloze PIN aangeschaft en we vragen je om zo veel mogelijk contactloos te betalen.

–       Het volledige protocol is hier te vinden.

Het clubhuis en het terras kunnen alleen open we ons met zijn allen aan de richtlijnen houden. Spreek elkaar daarom ook aan op het gedrag en het houden aan de regels en richtlijnen. Zo houden we het voor iedereen gezellig en toegankelijk.

We zoeken nog vrijwilligers die bardiensten willen draaien in deze beginperiode. Heb je nog diensten openstaan en help je graag mee deze eerste periode door te komen?

Je kunt je bardiensten inplannen als volgt:

Om jouw bardiensten in te plannen ga je naar pr01.allunited.nl en log je in met:

Systeemnaam:          STADSHAGEN
Gebruikersnaam:       je emailadres, je KNLTB nummer of je relatienummer van TC’91 Stadshagen
Wachtwoord:              je wachtwoord

Heb je vragen hierover stuur dan een mail naar: barcommissie@tc91stadshagen.nl.

Wijzijntennis.nl en RTV Oost

We kijken terug op een geslaagde actie van wijzijntennis.nl waaruit nieuwe leden zijn gekomen. Deze nieuwe leden heet ik van harte welkom bij onze tennisvereniging. Fijn dat jullie er zijn! Op dinsdagavond 7 juli wordt er  een avond georganiseerd waarin alles wordt uitgelegd over de club. Hierbij wordt een uitnodiging voor verstuurd door de nieuwe leden commissie.

Wil je na de zomer beginnen met trainen? Neem dan contact op met Manon Jonker, zij bespreekt graag de mogelijkheden met je.

Afgelopen maandag zijn er opnames gemaakt door RTV Oost voor het programma Expeditie Oost. Hierin vestigen zij aandacht op de actie van Wijzijntennis.nl. Het is een leuk item geworden en de club is mooi in beeld. Je kunt het filmpje hier bekijken: https://www.rtvoost.nl/nieuws/332253/Expeditie-Oost-Balletje-slaan-Zonder-lidmaatschap-Dat-kan.

Zomervakantie

De schoolvakanties gaan beginnen op maandag 6 juli en daarmee eindigen ook de tennislessen. De tennislessen starten weer op 17 augustus. Om je aan te melden voor het nieuwe trainingsseizoen kun je contact opnemen met Manon Jonker. Zij bespreekt graag de mogelijkheden met je.

Gedurende de 6 weken schoolvakantie zullen we voor zowel de jeugd als de senioren activiteiten gaan opstarten, bijvoorbeeld een interne competitie. Verdere informatie hierover volgt snel. Vanaf 6 juli zal er op maandagavond en op vrijdagavond een toss plaatsvinden van 19:00-22:00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom. Informatie over deze activiteiten volgt via mail en/of club app.

Interne zomercompetitie TC’91 Stadshagen

Voor de thuisblijvers en voor nieuwe leden hebben we een interne zomercompetitie opgezet . Je kunt je eigen wedstrijden inplannen via de club app en de uitslagen geef je door aan toernooicommissietc91@gmail.com.

Deze zomercompetitie is start op zaterdag 11 juli 2020 en eindigt 15 augustus 2020.

Inschrijven kan t/m donderdag 9 juli via bijgevoegde link: https://www.toernooi.nl/sport/tournament?id=52ED47E6-E1E4-42E4-B314-C7653B8E082F

Najaarscompetitie

De Najaarscompetitie is inmiddels aangemeld bij de KNLTB en we hebben alle teams die zich hebben aangemeld kunnen plaatsen. Voor enkele individuele aanmeldingen zijn we nog aan het kijken om een plekje te vinden in een team. Verdere informatie en speeldata kun je vinden op de website van de KNLTB: https://www.tennis.nl/knltb-competitie-2020/.

Regels en richtlijnen

We weten dat we veel van jullie vragen met alle regels en richtlijnen die er zijn. Ze zijn er zodat we allemaal veilig een balletje kunnen slaan. Hieronder vind je een overzicht van de meeste recente richtlijnen. Neem ze nog even goed door:

  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet. Een toezichthouder voor jeugd is niet meer nodig.
  • Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen.
  • Voorafgaand en na afloop van het tennissen dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantine en terras per 1 juli(uitzondering zijn gezinsleden).
  • Route op het park blijft gehandhaafd .
  • Reserveringssysteem voor banen blijft Club app.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open per 1 juli.
  • Er mogen weer ouders op het park per 1 juli met de norm 1,5 m afstand houden.
  • Desinfecteren van je handen is verplicht.
  • Voor terras en clubhuis geldt het protocol van KHN en zitten is verplicht.

We informeren jullie spoedig over de activiteiten die in de zomer zullen gaan plaatsvinden. Tot slot wens ik een ieder die op vakantie gaat een fijne vakantie en voor thuisblijvers hoop ik jullie vaak te zien op de tennisbaan.

Met sportieve groet,

Namens het bestuur

Jan Henk Oosterkamp

Voorzitter TC ’91 Stadshagen

06 51710502

bestuur@tc91stadshagen.nl

Onze Sponsors

Tennisschool Kilian
IJsseltours
Schreuder
Rikels-slaapexperts
Wijn Wereld
G&N Recycling
Keizer Garantiemakelaars
PV accountants
Verberg Financiele Dienstverlening
TVM
Bas Autowas
Westera Accountancy
Racket Service Stadshagen