Competitie – Reglement

Competitie Reglement 2019

Indien u competitie gaat spelen/speelt voor TC ’91 Stadshagen dan dien je de volgende regels in acht te nemen:

Er wordt gespeeld van 10 september tot en met 27 oktober, zie het kopje speeldagen en inhaaldagen op de website. De inhaalweken zijn week 44, 45 en 46.

Eenieder die zich voor de najaarscompetitie heeft opgegeven dient ook 7 competitiedagen aanwezig te zijn, of dient dit af te stemmen met zijn of haar teamgenoten.

Er mag geen verhindering worden opgegeven, tenzij jij zelf en met toestemming van de VCL voor een gelijkwaardige invaller zorgt. Indien niet overlegd is met de VCL zijn eventuele gevolgen m.b.t. speelgerechtigdheid, verkeerde samenstelling en daaruit voortvloeiende sancties toe te schrijven aan het team.

Jij moet je opgeven voor 19 juni 2019 d.m.v. dit inschrijfformulier in te vullen via de website.

Bij voorkeur schrijft de aanvoerder van ieder team het gehele team in één keer in. Indien jij als individu nog geen team hebt, schrijf jij je in als individu. Er zal vervolgens gekeken worden naar een zover mogelijk passend team.

Inschrijven als team heeft voorkeur, met daarbij genoteerd het team/de teamleden van voorkeur, zodat dit de indeling kan bevorderen. Dit betekent echter niet dat een volledig opgegeven team vaststaat!

Voor jeugdcompetitie geldt dat teams worden samengesteld in overleg met de trainers en de jeugd- en technische commissie. Het samenstellen van jeugdteams gaat in overleg met de ouders. Er wordt gekeken naar een zo goed mogelijke balans tussen sterkte en plezier.

Teams worden ingedeeld op basis van teamgemiddelde van met als basis de actuele rating op de dag van inschrijving door de VCL’s. De teams hebben dus geen teamrechten uit voorgaande jaren en kunnen hier ook geen recht op.

Het is niet toegestaan om onvolledige teams op te geven omwille van het behalen van een bepaalde klasse. Dit veroorzaakt scheve teamgemiddelde waardoor de indeling van teams mogelijk misloopt! TC’91 Stadshagen vertrouwt erop dat de teams volledig worden opgegeven. Voor de competitie geldt dat er op avondcompetities 1 1/3 baan per team beschikbaar moet zijn. Dat betekent dat voor de vrijdagavond er een maximum is van 14 teams. Als er meer dan 14 teams inschrijven wordt er als volgt gehandeld:

• We kijken of een andere speeldag ook mogelijk is;
  • We kijken of banen bij een ander park gehuurd kunnen worden;
  • Als beide opties niet mogelijk zijn dan vervalt de inschrijving

Indien u zich heeft opgegeven en na 19 juni 2019 weer afmeldt, dan zijn mogelijke consequenties zoals bijvoorbeeld kosten van de vereniging of een boete van de KNLTB voor eigen rekening. Bij afmeldingen van spelers na deze datum worden er door de vereniging altijd kosten in rekening gebracht van 20 euro per persoon.

U speelt verplicht met KNLTB goedgekeurde ballen, aangeschaft door de club. Deze ballen dienen betaald te worden door het team voor de aanvoerdersavond in maart 2019. Bedragen liggen rond de 10-11 euro per 4 ballen blik. De teambijdrage inclusief het bedrag voor het aantal ballen wordt per automatische incasso geïncasseerd bij de aanvoerder. Alle jeugdleden die meedoen aan een jeugdcompetitie betalen per persoon 20 euro. Indien leden meedoen aan een senioren competitie dan wordt ook de senioren competitiebijdrage in rekening gebracht.

De teambijdrage per team is vastgesteld op 65 euro.

Bij ‘te’ veel inschrijvingen, de definitieve teamindeling, en/of overige speelsterkte en competitiezaken zal de technische commissie van TC’91 Stadshagen beslissen in overleg met de betrokkenen.

U dient KNLTB lid te zijn. De contributie moet betaald zijn voor 1 april 2019. Voor nieuwe leden die competitie willen spelen geldt dat zij minimaal 3 weken voor de begin van de competitie ingeschreven moeten zijn bij TC’91 Stadshagen. Overige situaties vinden altijd in overleg plaats.

Gepaste tenniskleding en schoeisel is verplicht. TC’91 Stadshagen gaat voor de najaarscompetitie van 2019 teamkleding beschikbaar stellen die competitieteams kunnen afnemen.

Tijdens de competitie dient u zich op en naast de baan correct te gedragen, teneinde de verenigingsnaam hoog te houden. Hierop kan door de technische commissie of door de verenigingscompetitieleiders worden ingegrepen. Tijdens de competitie- c.q. aanvoerdersavond wordt dit inhoudelijk toegelicht.

Mogelijke boetes die worden uitgedeeld ten gevolge van bijvoorbeeld incompleetheid van een team of niet komen opdagen worden aan het betreffende team doorbelast, tenzij de competitieleider hiervoor goedkeuring heeft verleend.

Alle overige en afwijkende competitiezaken zijn ter beoordeling aan de verenigingscompetitieleider (VCL).

Fysiotherapie Gezondheidshuis is gestart met de tweewekelijkse inloopspreekuren op de dinsdagavonden van 19.30 – 20.30 uur in het clubhuis van TC’91. Op onze website van het Gezondheidshuis hebben wij alle data vermeld wanneer wij aanwezig zijn, dit is veelal gecombineerd met de warm welkom avonden voor nieuwe leden.

Daarnaast zijn wij op meerdere tijdstippen dan alleen de tweewekelijkse dinsdagavonden aanwezig in de toernooiweek van het Bert Wieten Stadshagen Open Toernooi (Juli). Als dit goed draait kunnen wij ook bij andere open toernooien ondersteuning bieden.

Precieze invulling daarvan melden wij t.z.t. op onze website.