Volgend jaar minder bardiensten nodig bij TC’91

Er zijn binnen TC’91 Stadshagen al heel veel vrijwilligers die de vereniging actief steunen. Sommige vrijwilligers doen dit al jarenlang met hart en ziel en anderen besteden in één jaar met dezelfde goede intenties een paar uur voor een evenement of het helpen bij het onderhoud. Als vrijwilliger een bardienst draaien is daar ook een belangrijk onderdeel van.

Dit jaar zijn we gestart met het zelfstandig invullen van de bardiensten via de bardienstplanner en dat is goed verlopen. We zien dat de overgrote meerderheid van de leden de bardiensten uitstekend uitvoert. Toch snappen we dat dit niet altijd makkelijk is. Niet iedereen vindt bardienst draaien leuk en kan het, in verhouding tot de mate waarin je tennist, relatief veel tijd kosten. Goede vraag is dus waarom dit ook alweer zo belangrijk is.

De exploitatie van de bar in de kantine levert een significante bijdrage aan de exploitatie van de tennisvereniging. En het betaalt zich ook uit! We zien dit jaar een behoorlijke toename in de barinkomsten. Dat succes hebben we dus maar mooi met z’n allen bereikt. Maar nog belangrijker is dat we gedurende het hele jaar geopend willen zijn. Waar je bij veel andere verenigingen ’s avonds niet meer terecht kan in de kantine, kan dit bij TC’91 Stadshagen wel. Gezellig nog even zitten en napraten over van alles en nog wat. De kantine als ontmoetingsplaats biedt dus een echte meerwaarde voor onze vereniging.

Nu we wat verder in het jaar zijn en dus wat meer inzicht hebben in de barbezetting, was het mogelijk om de regeling goed te kunnen evalueren. Jullie hebben de uitkomst al kunnen lezen in de laatste nieuwsbrief. Conclusie is dat we met minder bardiensten afkunnen (drie in plaats van vier) en dat is goed nieuws voor diegene die het toch wel wat veel vond.  Niet alleen het aantal bardiensten wordt dus minder, ook proberen we het makkelijker te maken. Zo kun je nu een volledig vernieuwde instructie map achter de bar vinden, die alles helemaal uitlegt in woord en beeld. Meer informatie is ook te vinden op de website.

We willen jullie hartelijk danken voor de inzet en de steun aan de tennisvereniging. Samen komen we er wel uit. Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog verdere vragen of opmerkingen hebben, dan horen we dat natuurlijk graag.

Namens het gehele bestuur,

Lars Polling