Woordje van de voorzitter – Augustus

De vakantieperiode zit er nu echt op. Hopelijk heeft iedereen daar met recht en volle teugen van genoten.
De eerste helft van het tennisseizoen is met een zeer geslaagd Wensink Aangenaam Open toernooi afgesloten. Ook dit jaar was dit weer het grootste Open toernooi van Zwolle. We hebben de organisatoren ook terecht hartelijk kunnen bedanken.
Nu staat er ook weer een drukke periode aan te komen. Eerst vinden onze eigen Club Kampioenschappen senioren plaats (met een mooi aantal aanmeldingen). Daarna het Vriend- en Vriendinnen toernooi voor de jeugd op 12 september, dit jaar gecombineerd met de Open Dag. Gevolgd door de Zwolse Tennis Kampioenschappen voor junioren en senioren. Dit is een gezamenlijk initiatief van alle Zwolse tennisverenigingen, waarbij het finale weekend op ons park zal worden gespeeld. Als afsluiter wordt het Stadshagen Open 25+ en 40+ Dubbel toernooi gehouden. Genoeg te doen en dus veel  te beleven op ons tennispark!
Tussendoor gaan we als bestuur ook een inloop avond houden. Deze staat gepland op vrijdag 11 september van 19.00 tot 21.00 uur in de kantine. Voor alle leden, ouders of andere belangstellenden is er dan de gelegenheid om zaken mondeling te bespreken. Het bestuur stelt het zeer op prijs dat vragen, opmerkingen, klachten en/of ergernissen kunnen worden besproken en daarmee tijdig worden opgepakt. Dit zal de communicatie binnen de vereniging bevorderen.

In de vorige nieuwsbrief schreef ik over het plan om voor een aantal belangrijke aspecten binnen de vereniging nieuwe commissies te starten of bestaande uit te breiden (zie ook onderstaande link). Hiervoor hebben we dus een aantal nieuwe enthousiaste vrijwilligers nodig, die willen helpen met de invulling hiervan. Inmiddels hebben we daar een reactie op ontvangen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, maar maakt ook duidelijk dat de animo nog niet al te groot is. Nogmaals dus de oproep om je aan te melden als vrijwilliger om daarmee de tennisclub vooruit te helpen.
Link naar ‘vrijwilligers gezocht’: http://www.tc91stadshagen.nl/?p=1014

Een ander punt wat veel aandacht van het bestuur heeft, is de evaluatie van de afschaffing van de afkoopregeling van vrijwilligerswerk. Deze evaluatie vindt op dit moment plaats. We hebben in de afgelopen periode veel feedback verzameld over de invulling van de bardiensten en gaan kijken waar de regeling eventueel aangepast kan worden. Weet dus dat we hier naar kijken. Wordt vervolgd.
Als derde speelt natuurlijk de aankomende baanvervanging. Inmiddels zijn we gestart met de voorbereidingen voor dit project. Hier hebben we ook jullie hulp bij nodig. Binnenkort meer hierover. In het verlengde hiervan, zouden we ook graag willen kijken welke investeringen in parkverbeteringen gewenst zijn. Het tennispark is inmiddels meer dan 10 jaar in gebruik en ik ben heel benieuwd wat jullie graag veranderd willen zien. Je kan de ideeën mailen naar lars.polling@gmail.com en wie weet wordt jouw idee daadwerkelijk gerealiseerd.

Had je er trouwens al bij stil gestaan dat volgend jaar onze vereniging 25 jaar bestaat? Natuurlijk gaan we dit groots vieren. Kortom, nog meer om met z’n allen naar uit te kijken dus.
Om af te sluiten, vraag ik in het kader van de gezelligheid iedereen de aankomende evenementen in de agenda te reserveren en voor de toernooien in te schrijven. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Nog een hele mooie tennis nazomer toegewenst en ik zie je op het park.

Groeten,
Lars Polling